NEBİ MÜDERRİSOĞLU
Masaj Ve Masaj Terapi̇si̇
Buradasınız: Anasayfa / Blog
10 Ocak 2023, Salı
Masaj ve Masaj Terapisi
Bu yazımızda her açıdan masajı irdeleyeceğiz. İnsanların her geçen gün stresinin arttığı ve hem sağlık hem de rahatlamak için doğal yöntemlere başvurduğu zamanlarda en çok tercih edilen yöntemlerden biri olan masaj çeşitlerini, kullanılan teknik ve materyalleri her yönüyle ele alalım.
Masaj ve Masaj Terapisi

Bu masaj türü genellikle tutulmalara ve fıtıklara karşı, destek tedavi olarak tercih edilir. Bu nedenle doktor kontrolü ve tavsiyeleri doğrultusunda oluşturulan programa göre uygulanır.

Genellikle uykusuzluk durumlarında ya da ağrı ve tutulmalarda baş masajı tavsiye edilir. Migren gibi kronik rahatsızlıklarda da rahatlatıcı yağlarla birlikte baş masajı uygulanır.  Boyun masajı da yine benzer şikayetlerle gelen hastalara uygulanır. Ancak yine hassas bölge olan omuzda, masaj uygulayıcınızın sertifikalı olması, bilgi sahibi olması oldukça önemlidir. İlgili hareketlerin doktor tavsiyesi üzerine uygulayıcılığını da masaj uzmanı gerçekleştirebilir.

Çalışan kişilerde çeşitli nedenlerle omuz tutulmaları, duruş bozukluğundan kaynaklanan ağrılar gibi durumlarda omuz masajı gerekebilir. Bununla birlikte sırt masajı da devam niteliğindedir. Omurgayı rahatlatmak, kasların gevşemesini sağlamak ve daha ergonomik hale gelebilmek için ilgili bölgeye masaj uygulanır.

Bel masajı da masaj salonlarında özellikle fıtık ve benzeri durumlarla uğraşan kişilere uygulanmaktadır. Elbette sağlığı tehdit etmeden doğru noktalara doğru hareketlerle müdahale etmek kişiyi rahatlatmaktadır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın